Падіння Boeing 737 в Індонезії спричинив не вибух – влада

Падіння Boeing 737 в Індонезії спричинив не вибух – влада

Укрінформ
Літак Boeing 737 індонезійської авіакомпанії Lion Air, що розбився 29 жовтня, зруйнувався від удару об поверхню води на великій швидкості. Імовірність вибуху на борту виключена.

Про це заявив керівник Національного комітету з безпеки на транспорті Індонезії Сурджанто Танджоно, повідомляє у понеділок Радіо Свобода.

За даними, отриманими експертами з бортового самописця лайнера, під час дотику до води двигун літака працював на високих обертах. Висновок про обставини катастрофи був зроблений також на підставі розташування уламків у воді. Вони розташовані один від одного в радіусі не більш як 500 метрів. Крім того, в разі вибуху уламки були б більшими за розміром, заявив глава Національного комітету з безпеки на транспорті Індонезії.

Читайте також: Катастрофа Boeing 737: Рятувальники дістали з Яванського моря 105 тіл загиблих

Boeing 737 індонезійської бюджетної авіакомпанії Lion Air виконував рейс з Джакарти до міста Панкалпінанг на острові Банку. Він зник з радарів через 13 хвилин після зльоту. Загинули всі 189 людей, які перебували на борту. Чорна скринька із параметричними даними була знайдена 1 листопада. Пошуки другого самописця, на якому фіксувалися розмови пілотів, тривають.

Причини катастрофи поки не названі. Літак, що розбився, був вироблений у 2018 році та експлуатувався авіакомпанією із серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-