Нетаньягу: Смерть Хашоггі жахлива, але боротьба проти Ірану - пріоритет

Нетаньягу: Смерть Хашоггі жахлива, але боротьба проти Ірану - пріоритет

Укрінформ
Ізраїль засудив вбивство журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі, але вважає співпрацю з Ер-Ріядом проти Ірану більш пріоритетною. 

Про це повідомляє АР.

"Ізраїль в п'ятницю засудив вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі, але сказав, що співпраця з Ер-Ріядом проти Ірану є пріоритетнішою", - йдеться в повідомленні.

У своїй першій публічній заяві прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявляв, що смерть Хашоггі, яка викликала глобальне обурення, є «жахливою», і винуватці в цій трагедії мають бути належним чином покарані.

"Але в той же час я говорю, що для стабільності у світі і для всього світу дуже важливо, щоб Саудівська Аравія залишалася стабільною. Я вважаю, що треба знайти шляхи досягнення обох цілей. Тому що я думаю, що велика проблема - це Іран", - сказав він сьогодні журналістам після зустрічі з лідерами Болгарії, Греції, Румунії і Сербії у Варні.

Як повідомлялося, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Читайте також: Норвегія викликає “на килим” саудівського посла через вбивство Хашоггі

Слідчі встановили, що журналіст був убитий, а його тіло розчленоване і вивезене з диппредставництва. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії «Ватан» Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційно цю інформацію не підтвердили

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-