США координує дії з Мексикою щодо каравану мігрантів – Держдеп

США координує дії з Мексикою щодо каравану мігрантів – Держдеп

Укрінформ
Адміністрація Дональда Трампа перебуває в тісній міжвідомчій координації з урядом Мексики у питанні каравану мігрантів, що прямує до американського кордону. 

Про це заявив під час брифінгу в четвер заступник речника Державного департаменту США Роберт Палладіно, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми перебуваємо в тісному контакті з Мексикою й країнами Центральної Америки. Лише вчора державний секретар телефонував міністру закордонних справ Мексики", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Коментуючи питання каравану мігрантів, він підкреслив, що адміністрація США вітає зусилля уряду Мексики, узгоджені з Верховним комісаром ООН з питань біженців.

"Вони вдосконалюють існуючу програму для розв'язання цієї ситуації. І ми підтримуємо їхню роботу, ми готові допомогти як уряду Мексики, так і Верховному комісару ООН у справах біженців для розв'язання цієї проблеми", - зазначив Палладіно.

Читайте також: Трампа розкритикували за ролик про "мігрантів-вбивць"

Він також поінформував, що Сполучені Штати "заохочують країни регіону підтримувати безпечну, впорядковану та законну міграцію".

Як повідомляв Укрінформ, кілька маршів мігрантів прямують зараз через Мексику до південного кордону Сполучених Штатів. Президент США Дональд Трамп розпорядився розгорнути на кордоні багатотисячний контингент військових на додаток до Прикордонної служби, Митно-імміграційної поліції, Національної гвардії та інших структур на кордоні США. 

Фото: Twitter @MiaSmith98 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-