"Піттсбурзький стрілець" був прихильником антисемітської теорії змови — ЗМІ

Укрінформ
Слідство у справі стрілянини в синагозі в Піттсбурзі виявило, що нападник Роберт Бауерс перед убивством розмістив допис у соцмережах, висловивши прихильність до однієї з теорій змов, що євреї нібито прибувають до США, аби нищити американців.

Про це повідомило у вівторок американське інформагентство AP.

"Безпосередньо перед стріляниною в синагозі Піттсбурга, яка забрала життя 11 людей, підозрюваний оприлюднив своє останнє висловлювання в соціальній мережі, спрямоване проти агентства допомоги євреям-мігрантам (HIAS), про яке багато людей навіть ніколи не чули, але яке все частіше стає мішенню для правих радикалів і теорій змови", - пише видання.

Зокрема, перед тим як зайти в синагогу, Бауерс написав:

"HIAS до вподоби ввозити (в США – ред.) загарбників, які вбивають наших людей. Я не можу просто сидіти й спостерігати, як мордують моїх людей. Наведіть свою оптику, я входжу", - наводить видання висловлювання Бауерса. Одразу після цього він увірвався в синагогу, викрикнув антисемітські гасла та відкрив стрілянину.

Організація HIAS, раніше відома як Товариство допомоги євреям-іммігрантам, була заснована в 1881 році в Манхеттені для допомоги євреям, які зазнали переслідування в Росії та Східній Європі. На сьогодні HIAS є однією з дев'яти організацій, які мають контракт із Державним департаментом США на здійснення допомоги біженцям щодо поселення в Сполучених Штатах. Останнім часом подібні програми зазнали обмежень через політику кабінету Трампа.

У вівторок у Піттсбурзі почалися церемонії поховання жертв нападу на синагогу. На жалобні заходи збирається прибути президент США Дональд Трамп.

Читайте також: Поліції вдалося ідентифікувати всіх жертв стрілянини в Піттсбурзі

HIAS та група філій цієї організації в Піттсбурзі пообіцяли продовжувати свою роботу.

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи чоловік здійснив напад на синагогу "Дерево життя" в Піттсбурзі та розстріляв 11 людей. Ще шестеро, зокрема, офіцери поліції, отримали вогнепальні поранення. Сам нападник також був поранений у перестрілці та здався після переговорів з правоохоронцями. Йому загрожує смертна кара, відповідно до законодавства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-