У Грузії останні всенародні вибори президента, 30 порушень — МЗС

У Грузії останні всенародні вибори президента, 30 порушень — МЗС

Укрінформ
На виборах президента Грузії станом на 17 годин зафіксовано близько 30 порушень, а в цілому виборчий процес проходить у спокійній обстановці.

Про це сказала заступник міністра внутрішніх справ Натія Мезврішвілі на брифінгу 28 жовтня, повідомляє "Новини-Грузія".

«Ми можемо сміливо заявити, що на даному етапі за інформацією, наявною у міністерства внутрішніх справ, у масштабі всієї Грузії вибори проходять у спокійній обстановці», - підкреслила Мезврішвілі.

За її словами, на даний момент МВС зафіксувало в країні 29 фактів правопорушень на виборчих дільницях, при цьому 15 із них не підтвердилися. Що стосується підтверджених фактів, то в семи випадках почалося слідство, порушено кримінальні справи.

«Слідство почализа сімома фактами, зокрема, тут об'єднуються такі випадки, коли громадяни звернулися до нас і заявили про можливі факти фізичної образи, погрози і пошкодження речі. У зв'язку з кожним таким фактом слідство почалося за відповідною статтею кримінального кодексу», - сказала Мезврішвілі.

При цьому, за її словами, все ще перевіряються сім фактів, адже велика частина людей, які повідомили поліції про інциденти, є членами виборчих комісій, і їх поки що неможливо опитати.

Представник МВС також прокоментувала інформацію ЗМІ про те, що в столиці Тбілісі була введена спеціальна поліцейська техніка для розгону мітингів. За її словами, «пересування спецтехніки, а також особового складу спрямоване на забезпечення порядку в день виборів».

Читайте також: Парламент Грузії повернути до столиці у 2019-му

Процес голосування на виборчих дільницях у Грузії завершиться в 20:00 за тбіліським часом. За даними Центральної виборчої комісії Грузії, станом на 17 годину явка становила 38,16% - проголосували 1 млн 337 тисяч 284 виборця.

Як відомо, сьогодні громадяни Грузії в останнє обирають президента. З 2024 року це стане прерогативою спеціальної колегії виборщиків, яких призначить парламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-