Наслідний принц Саудівської Аравії прокоментував убивство Хашоггі

Наслідний принц Саудівської Аравії прокоментував убивство Хашоггі

Укрінформ
Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман уперше прокоментував убивство опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі після звинувачення в причетності до цього злочину своїх радників.

Під час виступу на конференції для інвесторів в Ер-Ріяді бін Салман назвав убивство "огидним злочином", передає Радіо Свобода.

"Це був дуже, дуже болісний інцидент для всіх саудівців і для всіх на цій планеті. Це було непотрібно", - заявив принц. Він пообіцяв, що відповідальні за загибель Хашоггі постануть перед судом.

Читайте також: Ер-Ріяд все ж дозволив обшукати колодязь у консульстві в Стамбулі — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше слідство встановило, що він був убитий в дипустанові, а його тіло - розчленоване.

Ер-Ріяд визнав загибель журналіста, однак зазначив, що той загинув у результаті сварки з людьми, які перебували в консульстві.

Західні країни гостро висловились щодо пояснень саудівської влади, назвавши їх "недостатніми". А президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство Хашоггі було спланованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-