Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Країни G7 виступили зі зверненням щодо вбивства Хашоггі

Країни G7 виступили зі зверненням щодо вбивства Хашоггі

Укрінформ
Країни Великої сімки закликали Саудівську Аравію провести ретельне розслідування загибелі журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це йдеться у спільному зверненні країн G7, поширеному МЗС Канади.

"Ми ще раз висловлюємо своє очікування стосовно проведення Саудівською Аравією повноцінного, правдоподібного, прозорого та належного розслідування у співпраці із владою Туреччини, а також детального і повного документування обставин загибелі пана Хашоггі. Відповідальні за вбивство мають за це відповісти. Саудівська Аравія мусить вжити заходів, що убезпечать від повторення подібного у майбутньому", - йдеться у зверненні.

При цьому члени G7 схвалили офіційне визнання Ер-Ріядом факту загибелі журналіста усередині дипломатичної установи країни. "Підтвердження смерті Джамаля Хашоггі - це перший крок на шлях до повної прозорості та відповідальності. Однак, запропоноване пояснення залишає без відповіді багато запитань", - зазначається у документі.

У G7 додали, що "обставини смерті пана Хашоггі нагадують про потребу захисту журналістів і свободи слова по всьому світу".

Як повідомлялося, Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до будівлі саудівського консульства у Стамбулі. Турецьке слідство заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розчленовано і вивезено.

Читайте також: Король та принц Саудівської Аравії зустрілися з родиною Хашоггі

Пізніше, за даними ЗМІ, керівники Саудівської Аравії визнали, що журналіст і критик уряду Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві. Саудівський прокурор заявив, що журналіста було вбито під час конфлікту з людьми, яких він зустрів у консульстві. Зокрема, за його словами, між цими людьми і Хашоггі сталася сварка і почалася бійка, під час якої його убили.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-