Три події світу. Кримський колумбайн, рай для Путіна та заокеанський тиск

Три події світу. Кримський колумбайн, рай для Путіна та заокеанський тиск

Укрінформ
Розстріл у Керчі має нагадати світові про окупований Крим. Путін публічно симулює войовничість. 

Розстріл у політехнічному коледжі в Керчі має нагадати світові про окупований Крим. Путін публічно та талановито симулює войовничість, аби примусити з ним домовлятися. Дональд Трамп ступив на стежку боротьби за збереження статус-кво у Конгресі.

Трагедія в окупованій Керчі, жертвами якої стали понад 20 учнів та викладачів політехнічного коледжу, швидко обросла конспірологічними припущеннями. Російській пропаганді виявилося не до на снаги по гарячих слідах знайти у ній «руку Києва», проте це не означає, що подібні спроби не будуть здійснюватися надалі. А от проходження Владом Росляковим стрілецької підготовки на базі табору «Артек» - це вже безпосередня відповідальність окупаційної влади, яка здійснює шалену за темпами мілітаризацію Криму.

Володимир Путін, який звично став «родзинкою» дискусійного клубу «Валдай», не лише запевнив присутніх, що «Крим – це наше». Він зауважив, що чекає нової української влади, щоб спробувати відновити двосторонні відносини, обмалювавши у чорних фарбах нинішню ситуацію в Україні. Своїм опонентам (очевидно, мова йшла про США) господар Кремля пообіцяв смерть без каяття, тоді як росіянам – потрапляння до раю. Цей образ «православного аятоли» видається спричиненим двома факторами: потребою збільшити активність «путінферштеєрів» по обидва боки Атлантичного океану та демонстрацією поінформованості про найближчі плани Білого дому.

Державна дума РФ підтримала свого президента одноголосно ухваленою заявою по ситуації в Україні, де нашу державу названо «терористичною», а на її керівництво покладено «історичну відповідальність» за погіршення відносин з Росією. Одноголосні думці наче переповіли зміст численних ток-шоу російських федеральних каналів, під час яких вправно кують образ країни-ворога.

Курт Волкер
Курт Волкер

Не встиг спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер анонсувати посилення санкцій проти Росії кожні 1-2 місяці з метою відновлення нею договороспроможності, як у гру вступив Дональд Трамп. Той анонсував вихід Штатів з договору про знищення ракет малої та середньої дальності, що цілком може означати потужний виток гонки озброєнь. Цього тижня про справи ракетні у Москві говоритиме радник Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон – визнаний «яструб», і нічого хорошого Кремлю ця зустріч не віщує. 

Євген МАГДА, Інститут світової політики

Карикатура Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-