У США літак здійснив аварійну посадку на автостраду через відмову двигуна

У США літак здійснив аварійну посадку на автостраду через відмову двигуна

Укрінформ
Малий пасажирський літак Piper PA-28-161 Cherokee здійснив аварійну посадку на автостраду на півдні штату Каліфорнія через перебої в роботі двигуна.

У машині в цей момент перебував інструктор та пілот, який проходив навчання, повідомив американський телеканал CBS News 8.

"Двоє чоловіків із Сан-Дієго виконували зниження перед посадкою на аеродром Gillespie Field, в той час як двигун Piper PA-28-161 Cherokee втратив потужність", - повідомив дорожній патруль штату Каліфорнія.

Розуміючи, що літак не зможе дістатися аеропорту, інструктор взяв керування на себе та спрямував його на північну сторону федеральної автостради І-8. Інцидент стався в п'ятницю в районі міста Ель-Кахон, розташованого неподалік кордону з Мексикою.

Читайте також: Ісландський літак приземлився в Канаді через тріщину у склі

На відео з мобільного телефону, записаному одним із водіїв, видно, що літак плавно приземлився між кількома транспортними засобами. Внаслідок аварійної посадки не були пошкоджені ні автомобілі, ні наземні споруди, ні сам літак. Водночас, на певний час рух на автостраді був заблокований, допоки літак не виштовхали на один із з'їздів.

Крім того, повідомляється, що машина була випущена 39 років тому. Федеральне агентство повітряного транспорту США і Національна рада з безпеки транспорту розпочали розслідування інциденту в Каліфорнії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-