Міністр фінансів США також бойкотує інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді

Міністр фінансів США також бойкотує інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді

Укрінформ
Міністр фінансів США Стівен Мнучін скасував свій візит на інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді наступного тижня через зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"Щойно зустрівся з президентом США Дональдом Трампом і держсекретарем Майком Помпео і ми вирішили, що я не буду брати участь у Future Investment Initiative в Саудівській Аравії", - написав Мнучін у Twitter.

Зазначається, що він оголосив про своє рішення незабаром після того, як Помпео поінформував Трампа про результати свого візиту до Ер-Ріяда, під час якого з представниками саудівської влади обговорювалася справа Хашоггі. 

Американські посадовці підтвердили телеканалу, що ніхто з урядових чиновників не поїде в Саудівську Аравію замість Мнучіна.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністри фінансів Франції Брюно Ле Мер та Нідерландів Вопке Хукстра, а також міністр торгівлі Великої Британії Ліам Фокс скасували свою участь в інвестиційній конференції в Ер-Ріяді після зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Читайте також: Британський міністр також скасував візит до Ер-Ріяда через вбивство журналіста

Саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до будівлі саудівського консульства в Стамбулі. Турецьке розслідування заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розрізане на частини, щоб замести сліди.

Президент США Дональд Трамп особисто розмовляв по телефону з королем Саудівської Аравії Салманом з приводу цього інциденту. Після цього глава Білого дому терміново відправив державного секретаря США Майка Помпео до Ер-Ріяда. Глава Держдепу провів там зустрічі з найвищим керівництвом королівства, після чого здійснив візит до Анкари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-