Понад три тисячі мігрантів з Гондурасу прямують в США

Понад три тисячі мігрантів з Гондурасу прямують в США

Укрінформ
Потік мігрантів не припиняється не лише в Європі, а й на американському континенті, тисячі біженців перетнули кордон Гондурасу до Гватемали з наміром мігрувати до США.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві джерела.

"Понад 3000 мігрантів перетнули кордон Гондурасу та Гватемали в понеділок після протистояння з поліцією, незважаючи на перепони та застереження від Вашингтона про те, що мігранти не зможуть незаконно в'їхати до Сполучених Штатів", - йдеться у повідомленні.

Юрба зібралась більш ніж удвічі масовіша за ту, що була в суботу, коли приблизно 1300 осіб вирушили з півночі Гондурасу в т.з. "Марш мігрантів", заявили організатори.

Мігранти планують отримати статус біженця в Мексиці або дістатись до Сполучених Штатів.

Як зазначається, Reuters не змогла самостійно перевірити кількість учасників, але на світлинах показано групу, що несе рюкзаки в напрямку кордону, дехто мав із собою прапор Гондурасу.

Незаможні держави Центральної Америки, з яких в останні роки втікали тисячі мігрантів, перебувають під тиском адміністрації президента США Дональда Трампа, що вимагає від урядів більше заходів для припинення масової міграції.

Читайте також: Німеччина продовжила контроль на кордоні з Австрією

У посольстві США в Гондурасі не поділяють ентузіазму біженців щодо в'їзду на їх територію.

"Ми серйозно стурбовані потоком мігрантів, що їдуть з Гондурасу, повіривши неправдивим обіцянкам в'їхати в США від тих, хто намагається експлуатувати своїх співвітчизників ", - заявили у понеділок увечері в посольстві Сполучених Штатів у Гондурасі.

Згідно з рішенням суду США, адміністрація президента Трампа тепер не може припинити програму допомоги вимушеним іммігрантам, що рятує сотні тисяч людей від можливої депортації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-