Саудівська Аравія обіцяє відповідь у разі санкцій через зниклого журналіста — ЗМІ

Саудівська Аравія обіцяє відповідь у разі санкцій через зниклого журналіста — ЗМІ

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії застерігає від погроз інших країн запровадити санкції через зникнення журналіста Джамаля Хашоггі. У разі накладення санкцій на Саудівську Аравію Ер-Ріяд обіцяє вжити дій у відповідь.

Про це в неділю, 14 жовтня, пише інформагенція SPA з посиланням на джерело в уряді країни, повідомляє "Німецька хвиля".

"Королівство (Саудівська Аравія - ред.) знову зазначає, що воно відкидає будь-які погрози або спроби підірвати його, чи-то погрози запровадити економічні санкції або використовувати політичний тиск", - наводить агентство слова свого джерела. Неназваний представник уряду додав, що Саудівська Аравія відповість на будь-яку дію ще масштабнішою дією.

Журналіст Хашоггі, який співпрацював з американською газетою Washington Post, зник після того, як зайшов до саудівського консульства в Стамбулі у Туреччині. ЗМІ з посиланням на джерела в турецьких правоохоронних органах повідомляли, що, як підозрюють, там журналіста, який критикував владу Саудівської Аравії, катували і вбили. У Туреччині розслідують цю справу. Через зникнення журналіста ускладнилися відносини Ер-Ріяда з Туреччиною та США.

Читайте також: Туреччина має аудіо- та відеодокази вбивства журналіста у консульстві - ЗМІ

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що готовий жорстко покарати Саудівську Аравію, якщо буде доведено її причетність до вбивства Хашоггі. Водночас президент попередив, що не хотів би розривати великі контракти з постачання Саудівській Аравії озброєнь, щоб не поступитися цим ринком Росії або Китаю.

"Йдеться про 110 мільярдів доларів. Ви лише уявіть собі цю суму", - сказав президент США, додавши, що від цієї угоди залежить майбутнє 450 тисяч робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-