Дуда каже, що V4 розуміє — Nord Stream 2 не має нічого спільного з бізнесом

Дуда каже, що V4 розуміє — Nord Stream 2 не має нічого спільного з бізнесом

Укрінформ
Проект газопроводу “Північний потік-2” є політичним і він шкодить Європі.

Про це під час підсумкової прес-конференції за результатами саміту глав держав “Вишеградської групи” (V4) у словацькому курорті Щирбське озеро заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує РАР.

„Протест країн групи проти цього проекту виникає через усвідомлення, що він не має нічого спільного з бізнесом, а має політичний характер і насправді лише шкодить ЄС”, - заявив Дуда.

Він підкреслив, що цей проект не лише загрожує енергетичній безпеці східної Європи та України, але й призведе до домінування на всьому європейському ринку одного постачальника (Росії) .

Дуда наголосив, що Польща активно підкреслює, що з точки зору інтересів ЄС цей проект є шкідливим.

Читайте також: Польща сподівається, що США зупинять “Північний потік-2” санкціями

“Але, як виявляється, це є голосом волаючого в пустелі, адже ця інвестиція реалізується всупереч інтересам частини країн ЄС”, - констатував президент РП.

Він зауважив, що це нехороший приклад того, як має функціонувати Євросоюз.

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини поряд з уже діючим “Північним потоком”. Його потужність має становити 55 млрд кубометрів газу на рік, протяжність - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко нещодавно заявив у українських ЗМІ: якщо проект газопроводу "Північний потік - 2" через Балтику буде реалізований, то Україна буде домагатися компенсації 12 млрд доларів у міжнародному арбітражі.

фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-