Ураган

Ураган "Майкл" вже досяг четвертої категорії потужності

Укрінформ
Ураган "Майкл", який має за кілька годин вдарити по північному узбережжю Флориди, набув четвертої категорії потужності.

Вже зараз він вважається найбільш потужною стихією, що загрожує цьому регіону за історію ведення офіційних спостережень.

Про це заявив у середу губернатор штату Рік Скотт, попереджаючи на спеціальній прес-конференції місцевих жителів про небезпеку, повідомив телеканал CNN.

"Це найгірший шторм, який ця частина нашої Флориди бачила впродовж століття. Ураган "Майкл" нависає над нами, тож настав час шукати притулку", - заявив губернатор.

Уже зараз максимальна швидкість вітрів урагану сягає 145 миль/год (понад 230 км/год). Це всього на 12 миль/год менше ніж у найпотужніших ураганів максимальної, п'ятої категорії.

Метеорологи прогнозують, що надзвичайно небезпечні наслідки урагану загрожують узбережжю в районі міст Панама-Сіті та Лагуна-Біч. Очікується, що стихія вдарить по цьому району по обіді за місцевим часом.

Читайте також: Ураган "Майкл" посилився до третьої категорії й наближається до США

Зокрема, тут готуються до потужних злив й повеней, ураганних вітрів, здатних здіймати будинки, а також хвиль висотою до 4-5 метрів. Наступними, хто потрапить під удар стихії, стануть штати Алабама і Джорджія.

Місцева влада вже готується до ліквідації наслідків стихії, в готовність переведені підрозділи Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-