Трамп на публіці попросив вибачення у Кавано за

Трамп на публіці попросив вибачення у Кавано за "біль і страждання"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп на публіці попросив пробачення у Бретта Кавано за "біль і страждання", якого в процесі затвердження на посаду судді Верховного суду звинуватили в сексуальних домаганнях.

З такою заявою глава Білого дому виступив під час урочистої церемонії приведення до присяги нового судді в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Від імені нашої нації я хочу попросити вибачення у Бретта та всієї родини Кавано за страшний біль і страждання, які ви були змушені терпіти", - звернувся глава Білого дому до призначеного судді під час урочистої церемонії приведення його до присяги.

Трамп назвав звинувачення проти Кавано "кампанією, спрямованою на політичне й персональне знищення, заснованою на брехні".

Це була показова церемонія в Білому домі, оскільки формально Кавано склав присягу минулої суботи. Нагадаємо, він отримав мінімальну підтримку в Сенаті за всю історію призначення суддів Верховного суду – 50 проти 48 законодавців.

Читайте також: Кавано склав присягу судді Верховного суду США

Демократична партія виступила категорично проти кандидатури Кавано, якого висунув президент Трамп.

Його звинуватили в домаганнях сексуального характеру і насильстві одразу три жінки, одна з яких підтвердила свої слова на детекторі брехні.

Тим не менше, офіційне розслідування не знайшло юридичних підстав вважати озвучені звинувачення правдивими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-