Кількість жертв вибуху у багатоповерхівці в Кишиневі збільшилася до 4

Кількість жертв вибуху у багатоповерхівці в Кишиневі збільшилася до 4

Укрінформ
В результаті вибуху в багатоповерховому будинку в житловому комплексі Ришкановка в столиці Молдови чотири людини загинули, шестеро, в тому числі один з рятувальників, отримали травми різного ступеня тяжкості.

Інформацію про це підтвердили в Генеральному інспектораті з надзвичайних ситуацій при МВС Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«У понеділок вранці, 8 жовтня, під завалами зруйнованих у результаті вибуху в житловому будинку конструкцій рятувальники знайшли тіло ще однієї загиблої жінки. Наразі правоохоронці встановлюють її особу», - йдеться в повідомленні.

Напередодні під завалами були знайдені тіла 30-річної жінки та дитини. Також 77-річний чоловік, який постраждав від вибуху, помер у лікарні. Рятувальні роботи тривають.

Читайте також: Потужний вибух зніс три поверхи будинку в Кишиневі

Напередодні урядом Молдови було ухвалено рішення виділити родичам загиблих по 50 тисяч леїв (трохи більше 2,5 тисячі євро), а мерія Кишинева виділила з бюджету 10 мільйонів леїв (понад півмільйона євро), необхідних для придбання нових квартир.

Нині проводиться технічна експертиза багатоповерхового житлового будинку, щоб з'ясувати, чи підлягають ремонту зруйновані квартири, оскільки в результаті вибуху постраждали і частина несучих конструкцій будинку.

Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу за статтею «Вбивство через необережність». Якщо вина господарів квартири буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном до шести років.

Як повідомляв Укрінформ, пізно увечері в суботу, 6 жовтня, в 16-поверховому житловому будинку в Кишиневі пролунав потужний вибух. В результаті вибуху були зруйновані квартири на чотирьох поверхах. За даними рятувальників і криміналістів, на одному з поверхів у квартирі вибухнув газовий балон. Будинок не підключений до мережі центрального газопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-