NYT оприлюднила підтвердження податкових махінацій родини Трампів

NYT оприлюднила підтвердження податкових махінацій родини Трампів

Укрінформ
Впливове американське видання The New York Times оприлюднило в вівторок дані розслідування, заснованого на копіях податкових звітів, яке засвідчило причетність родини Трампів до махінацій з виплатою податків, що є серйозним порушенням у США.

Матеріали розслідування оприлюднені у відкритому доступі на офіційній сторінці NYT. "Президент давно заявляв про себе як про мільярдера, що створив себе сам, але розслідування NYT виявило, що він отримав якнайменше $413 млн у сьогоднішніх доларах від імперії нерухомості свого батька, значна частина яких – шляхом податкового шахрайства в 1990-х роках", - зазначається в публікації.

Як уточнює видання, Трамп "брав участь у сумнівних схемах оподаткування протягом 1990-х років", що включало також неприховане шахрайство, яке дозволило суттєво збільшити долю спадщини від його батьків.

Розслідуванні NYT базується на великій кількості конфіденційних податкових декларацій та фінансових звітів.

Зокрема, як встановили автори розслідування, батько нинішнього президента, Фред Трамп почав таємно передавати гроші сину та іншим своїм дітям багато років тому. За деякими матеріалами, родина досі отримує дивіденди від діяльності компанії Трампа-старшого, який помер у 1999 році.

Читайте також: Трамп кличе голів інтернет-компаній у Білий дім. Участь підтвердив Google

Крім того, в публікації йдеться, що Дональд Трамп свідомо занижував оцінку холдингу, щоб суттєво зменшити суми податків. Крім того, як стверджуються журналісти NYT, Дональд Трамп та його брати заснували підставну корпорацію, яка використовувалася для приховування надходжень від компанії батька.

Загалом же Фред і Мері Трампи передали своїм дітям, у тому числі, Дональду, активи на загальну суму близько $1 млрд. Це передбачало виплату податків приблизно $550 млн, оскільки подарунки й спадщина в таких випадках обкладаються податками в розмірі 55%. Натомість, копії податкових декларацій, яке вивчило видання, свідчать, що всього було виплачено $52,2 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-