Суд в Єгипті відправив справу

Суд в Єгипті відправив справу "Братів-мусульман" на перегляд

Укрінформ
Єгипетський суд відправив на перегляд справу лідера "Братів-мусульман" Мухаммеда Баді та низки інших представників цієї забороненої в країні організації.

Як пише Reuters, слухання розпочнуться з 7 жовтня.

Судовий процес поновиться по справі, в якій Баді і 13 інших осіб у 2015 році засудили до довічного терміну і що пов'язана з масовими заворушеннями після повалення Мохаммеда Мурсі з поста президента країни. Чотири людини за цим же рішенням були засуджені до смертної кари.

Нові звинувачення стосуються участі у підбурюванні та участі в побитті протестувальників в обмін на гроші, а також щодо постачання зброї.

Читайте також: Суд відпустив під заставу синів екс-президента Єгипту Мубарака

Нагадаємо: духовний лідер "Братів-мусульман" вже отримав цілу низку довічних термінів і смертних вироків. Один з довічних термінів йому присудили всього тиждень тому.

Під час зіткнень поліції з протестувальниками в Єгипті в серпні 2013 року, за даними правозахисної організації Amnesty International, було вбито понад 800 демонстрантів. Влада країни, в свою чергу, повідомляла про понад 40 загиблих поліцейських і зазначала, що багато хто з протестувальників були озброєні.

Протести почалися після повалення президента Мухаммеда Мурсі, який входив у лави "Братів мусульман" - основної політичної сили єгипетських ісламістів. У вересні 2013 року діяльність руху була визнана в Єгипті незаконною, їхнє майно та нерухомість конфіскували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-