В Індонезії авіадиспетчер загинув, рятуючи літак під час землетрусу

В Індонезії авіадиспетчер загинув, рятуючи літак під час землетрусу

Укрінформ
Індонезійський авіадиспетчер Антоніус Гунаван Агунг під час руйнівного землетрусу на Сулавесі допоміг пасажирському літаку безпечно злетіти, проте сам не врятувався.

Про це повідомляє AFP.

"Індонезійський авіадиспетчер став посмертно героєм після того, як відмовився залишати робоче місце під час руйнівного землетрусу, аби допомогти пасажирському літаку безпечно злетіти", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 21-річний Антоніус Гунаван Агунг перебував у п'ятницю на робочому місті у диспетчерській вежі аеропорту Мутіара SIS Аль-Джуфрі у місті Палу на острові Сулавесі, коли сталися підземні поштовхи.

Читайте також: Землетрус і цунамі в Індонезії: влада повідомляє про 832 загиблих

Коли його колеги евакуювалися, хлопець відмовився залишати робоче місце, поки не злетів пасажирський літак авіакомпанії Batik Air. Коли авіамашина піднялась у повітря, Агунг вистрибнув із 4-поверхової вежі. Під час падіння він зламав руку та зазнав серйозних внутрішніх ушкоджень, його госпіталізували. Хлопець помер, не дочекавшись медичного гелікоптера, який мав перевезти його у спеціалізовану лікарню.

Як повідомлялося, на індонезійському острові Сулавесі внаслідок руйнівного цунамі й землетрусу загинули щонайменше 832 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-