Ірландія розкритикувала США за зменшення допомоги палестинцям

Ірландія розкритикувала США за зменшення допомоги палестинцям

Укрінформ
Ірландія розкритикувала рішення США відмовитися від фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (UNRWA).

Про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив заступник прем'єр-міністра Ірландії Саймон Ковіні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дуже засмучений через нещодавні скорочення фінансування Штатами UNRWA й прошу владу ще раз подумати про наслідки їх рішень”, - сказав Ковіні.  

За його словами, реформа UNRWA дійсно потрібна, “але в контексті мирної угоди та функціональної Палестинської держави”. “Припинення фінансування лише додасть до чинного нерозуміння, коли це сприймається, як колективне покарання жінок і дітей.  Як збільшення негараздів палестинців не посилить радикалів, які хочуть отруїти думки втративших надію, злих, молодих палестинців й розхитати політичних лідерів, які прагнуть миру?”, - зауважив заступник глави уряду Ірландії.

Він додав, що Ірландія цього року збільшила свій внесок до бюджету UNRWA, довівши його до 7 млн євро.

Читайте також: Ірландія хоче збільшення кількості членів Радбезу ООН

Нагадаємо: минулого року було оголошено про рішення Адміністрації США суттєво скоротила - зі $125 млн до $60 млн - допомогу палестинській стороні у 2018 році, яка мала бути виплачена Близькосхідному агентству ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA). У вересні цього року було оголошено про повне позбавлення цього агентства американського фінансування. За словами речниці Державного департаменту США, мотивами цього рішення стало небажання нести “дуже непропорційну частку тягара витрат UNRWA” та погані фіскальні практики й загальна бізнес модель агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-