Журналісти дізналися про життя ГРУшника Чепіги до того, як він став

Журналісти дізналися про життя ГРУшника Чепіги до того, як він став "Бошировим"

Укрінформ
У Росії мешканка села Березівка Амурської області впізнала в одному з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, "Руслані Боширові", свого односельця Анатолія Чепігу.

Про це повідомляє «Комерсант».

«Це він, Толя (Чепіга - ред.) Сто відсотків він. Очі чорні майже, і голос його. У 1996 році він закінчив Березівську школу і вступив до ДВЗКУ (Далекосхідне вище загальновійськове командне училище - ред.). Дуже розумний, хороший хлопець, кмітливий, язик добре підвішений, навчався добре. Всі про нього можуть сказати тільки позитивне. Не пив, не курив, у жодних поганих компаніях ніколи замішаний не був», - сказала землячка Чепіги, з якою він близько спілкувався в шкільні роки.

Вона також заявила, що впізнає Анатолія Чепигу в усіх опублікованих матеріалах. І згадала його день народження (на початку квітня) і наявність старшої сестри Галини.

Раніше видання The Insider і Bellingcat повідомили, що Анатолій Чепіга - це справжнє ім'я Руслана Боширова, якого Велика Британія разом із Сергієм Петровим звинуватила в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів.

Читайте також: Bellingcat відстежив, у яких країнах побували "Петров" і "Боширов" за два роки

Село Березівка розташоване за 37 кілометрів від села Миколаївка, в якому народився Чепіга. За інформацією газети, сім'я Чепіги тривалий час жила в Березівці, після чого переїхала до Благовєщенська.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовина ідентифікували як «Новичок».

В Організації з заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікували речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження «Новичка».

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами британського прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані, які в'їхали з паспортами на ім'я Олександра Петрова та Руслана Боширова, є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-