Екс-радника Трампа ув'язнять 18 грудня

Екс-радника Трампа ув'язнять 18 грудня

Укрінформ
Слідство на чолі зі спецпрокурором США Робертом Мюллером завершило процес проти колишнього високопоставленого радника президента США Майкла Флінна, після чого він буде ув'язнений відповідно до вироку суду.

Рішення про ув'язнення набуває чинності за три місяці, повідомило в середу американське центральне видання Politico.

"Майкл Флінн, колишній радник президента Трампа з питань національної безпеки має бути ув'язнений 18 грудня – із затримкою в кілька місяців після того, як він визнав свою провину в брехні ФБР щодо його контактів з російськими чиновниками під час перехідного періоду (процесу передачі влади в Білому домі – ред.)", - зазначає видання.

Читайте також: Опальний радник Трампа Майкл Флінн влаштовується на роботу

Рішення судді окружного суду по цій справі прийняте на наступний день після того, як команда спеціального прокурора Роберта Мюллера заявила, що готова до завершення процесу співпраці з Флінном перед набуттям чинності вироку. Раніше прокурори погодилися рекомендувати скорочене тюремне ув'язнення для екс-радника Білого дому за умови його співпраці зі слідством та показів з його боку в будь-яких майбутніх кримінальних справах.

За американським законом, введення в оману ФБР карається позбавленням волі до п'яти років та штрафом до $250 тис. Однак обвинувачені, як правило, отримують менше, ніж максимально вказаний термін, уточнює видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-