США хочуть переговорів із Іраном щодо нової ядерної угоди

США хочуть переговорів із Іраном щодо нової ядерної угоди

Укрінформ
Вашингтон залишається відкритим для переговорів з іранським керівництвом щодо укладення нового договору замість так званої "ядерної угоди", з якої Штати вийшли кілька місяців тому в одноосібному порядку.

Про це заявив у середу в Вашингтоні спецпредставник США по Ірану Брайан Гук, повідомило американське інформагентство Reuters.

"Сполучені Штати шукають можливість провести переговори про укладення договору з Іраном, який включатиме програму Тегерана щодо розробок балістичних ракет, а також його поведінки в регіоні", - зазначає видання із посиланням на останню заяву Брайана Гука напередодні зустрічей високого рівня в ООН.

Раніше іранська сторона відкидала спроби Вашингтона організувати переговори на високому рівні після того, як президент Трамп заявив про вихід США з іранської ядерної угоди. Після цього держсекретар Майк Помпео озвучив десяток вимог, які, за його словами, могли би скласти основу для нової домовленості.

Читайте також: Іран погрожує ЄС повернутися до збагачення урану

Як зазначив у цьому зв'язку у середу спецпредставник Гука, нова угода "не буде особистою домовленістю між двома урядами, як попередня – ми прагнемо укласти справжній договір".

Водночас, Гук визнав, що іранські лідери не були зацікавлені в переговорах, незважаючи на заяви Трампа про готовність адміністрації проводити зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-