Уряд Косова вирішив створювати власну арміїю

Уряд Косова вирішив створювати власну арміїю

Укрінформ
Уряд частково визнаного Косова ухвалив рішення про формування армії, підтримавши три законопроекти про Сили безпеки країни.

Про це повідомляє Radio Slobodna Evropa.

«Законопроекти про Сили безпеки Косова, про Службу Сил безпеки Косова і про Міністерство оборони були ухвалені на засіданні уряду без жодного голосу проти, хоча при цьому були відсутні сербські міністри. Відповідно до результатів цього засідання уряду, Сили безпеки Косова буде перейменовано у Армію Косова», - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр Косова Рамуш Харадінай наголосив, що наявність власної армії «абсолютно відповідає атрибутам суверенної держави Косово».

Натомість президент Косова Хашим Тачі виступив проти такого рішення. Він заявив, що таке одностороннє рішення «веде до ізоляції», що в такий спосіб Приштина шле «хибний меседж» міжнародним партнерам, і що створення косовської армії має бути прозорим та повністю узгодженим рішенням із західними партнерами та НАТО.

Читайте також: Косово: старі рани та урок для України

Як відомо, із 1999 року до цього часу в Косово перебуває міжнародна миротворча місія KFOR та розміщена велика американська військова база «Bondsteel».

З моменту проголошення незалежності Косова від Сербії у 2008 році країна була визнана 110-ма державами світу. Із 28 членів ЄС незалежність Косова визнали 25 країн. Сербія продовжує наполягати на своєму суверенітеті над територією Косова та блокує за допомоги Росії набуття ним членства в Організації Об'єднаних Націй.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-