Атаки “Талібана” в Афганістані: загиблих військових вже 52

Атаки “Талібана” в Афганістані: загиблих військових вже 52

Укрінформ
У результаті серії атак бойовиків "Талібану" на підрозділи сил безпеки на півночі Афганістану загинуло щонайменше 52 військовослужбовці.

Про це повідомляє агентство АР з посиланням на місцевих чиновників.

"Бойовики "Талібану" здійснили низку окремих нападів на афганські сили безпеки на півночі країни, в результаті чого було вбито щонайменше 52 особи", - йдеться у повідомленні.

За словами глави провінції Кунджуза Мухаммеда Юсуфа Аюбі, принаймні 13 військових були вбиті під час нападу на контрольно-пропускний пункт в районі Дашті Арчі, ще 15 осіб отримали поранення. Атака розпочалася пізно в неділю і тривала до ранку понеділка.

Тим часом у провінції Джаузджан таліби напали на район Хам'яб з різних напрямків, змусивши афганські сили залишити штаб-квартиру району, щоб уникнути цивільних причин.

Читайте також: В Афганістані через атаку “Талібану” загинули понад 20 правоохоронців

"Були інтенсивні бої, і ми не хотіли, щоб цивільні будинки були зруйновані, а також щоб були жертви серед цивільних осіб", - сказав начальник поліції провінції Факір Мохаммад Джазджані.

За його словами, щонайменше восьмеро поліцейських були вбиті і ще троє дістали поранення. У бою також загинули сім талібів.

Таліби також вбили ще 14 місцевих афганських поліцейських і проурядових військових у провінції Саманган, ще шість були поранені.

Губернатор північної провінції Сарі Пул Захір Вахдат заявив, що в результаті нападів талібів по всій провінції убито щонайменше 17 афганських військових та поранено ще трьох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-