США закликають М'янму негайно звільнити журналістів Reuters

США закликають М'янму негайно звільнити журналістів Reuters

Укрінформ
Віце-президент США Майк Пенс закликав уряд М'янми негайно відпустити двох журналістів Reuters, яких нещодавно засудили до 7 років за звинуваченням у порушенні закону про державну таємницю.

Про це він повідомив у Twitter.

"Ва Лоне та К'яв Сое Оо треба похвалити, а не ув'язнювати за їхню роботу щодо висвітлення порушень прав людини й масових вбивств. Свобода релігій й преси є фундаментальним для сильної демократії. Ми закликаємо уряд М'янми скасувати вирок та негайно їх випустити", - написав Пенс.

Раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що її країна дуже розчарована рішенням суду щодо засудження Ва Лоне та К'яв Сое Оо, і закликала владу М'янми негайного звільнити обох журналістів.

Читайте також: Канада засудила ув’язнення журналістів Reuters у М’янмі

Як відомо, двох репортерів Reuters було затримано 12 грудня 2017 року. Поліція пред'явила їм звинувачення у придбанні "важливих секретних документів" у двох поліцейських.

На той час журналісти Reuters проводили розслідування щодо вбивства 10 мусульман рохінджа у західному штаті М'янми Ракхайні під час репресій з боку армії. 

Як зазначається, журналісти відмовилися визнавати свою провину. Більше того, в агентстві заявили, що вся справа є сфабрикованою поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-