У Австралії заарештували студента зі Шрі-Ланки, який планував теракти

У Австралії заарештували студента зі Шрі-Ланки, який планував теракти

Укрінформ
Поліція Австралії заарештувала студента із Шрі-Ланки за звинуваченням у плануванні терактів у публічних місцях та намірі вбити тепер уже екс-прем’єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла та екс-міністра закордонних справ Джулі Бішоп.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

25-річному Мохаммеду Нізамдіну, який перебуває в Австралії на підставі студенської візи, висунули звинувачення у плануванні терактів у кількох відомих туристичних місцях Сіднея.

“Це досить грунтовний документ, який потребує подальшого аналізу. В ньому зазначено низку адрес та осіб, які можуть бути потенційними цілями”, - заявив детектив австралійської Федеральної поліції Майкл МакТірнан, коментуючи знайдені у обвинуваченого записи.

Читайте також: Німецькі копи затримали росіянина за підозрою у підготовці теракту

Джерело в поліції штату Новий Південний Вельс підтвердило, що колишні премєр-міністр та міністр закордонних справ були серед цілей чоловіка.

Поліція стверджує, що Нізамдін діяв самостійно, хоч він зізнався, що ймовірно був членом терористичного угруповання ІДІЛ, поліція поки не висунула йому звинувачення в членство у терористичної організації.

Читайте також: В Іраку смертник підірвав авто, загинули двоє поліцейських

За даними ЗМІ, ланкієць працював аналітиком бізнес-систем в IT-відділі Університету Нового Південного Вельсу, включаючи роботу над проектом у сфері кібер-безпеки.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-