Влада Пуерто-Рико підтвердила загибель майже 3 тисяч осіб від урагану

Влада Пуерто-Рико підтвердила загибель майже 3 тисяч осіб від урагану "Марія"

Укрінформ
Влада Пуерто-Рико офіційно оголосила кількість жертв урагану "Марія", що обрушився на острівну державу рік тому - 2975 осіб, що майже у 50 разів перевищує попередню оцінку.

Про це заявив губернатор Пуерто-Рико Рікардо Росельо, повідомляє агентство АР

"За словами губернатора Пуерто-Рико, офіційна кількість жертв урагану "Марія" зросла з 67 осіб до 2975, після того, як незалежне дослідження виявило, що число людей, які постраждали від згубних наслідків, було сильно занижено", - йдеться у повідомленні.

Губернатор визнав, що в разі нового урагану близько 60 тисяч будинків ризикують залишитися без даху, а система енергопостачання в деяких районах як і раніше нестабільна.

"Ми не передбачали ситуацію, під час якої будуть повністю обірвані всі комунікації, припинено енергопостачання, заблоковані дороги. Для нас це урок про те, що необхідно бути готовими до гіршого... Так, я допускав помилки. Озираючись назад, я визнаю, що багато можна було зробити інакше", - сказав Росельо.

Читайте також: На острові у Папуа-Новій Гвінеї почалося виверження вулкана, людей евакуювали

Губернатор повідомив, що створює комісію з вивчення наслідків ураганів і реєстр людей, які є потенційними жертвами наступного можливого урагану - літні люди і важкі пацієнти лікарень.

Як повідомлялося, 20 вересня руйнівний ураган "Марія" досяг берегів карибського острова Пуерто-Рико. У результаті удару стихії всі 3,4 мільйона жителів острова Пуерто-Ріко залишилися без електрики.
Фото: affinitymagazine.us

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-