Трампа не буде на церемонії прощання з Маккейном - NYT

Трампа не буде на церемонії прощання з Маккейном - NYT

Укрінформ
Американського сенатора Джона Маккейна, який помер у суботу, поховають в Аннаполісі, штат Меріленд, а до цього попрощатися з політиком можна буде у Вашингтоні та Арізоні.

Про це пише News York Times.

"Труну з тілом сенатора Джона Маккейна, який помер у суботу у віці 81 року, буде встановлено в ротонді Капітолію, офіційна похоронна церемонія пройде у Вашингтонському національному соборі. Тіло Маккейна, який служив протягом двох десятиліть у флоті після закінчення Військово-морської академії та представляв Арізону в Конгресі протягом 35 років, також буде доставлено в парламент штату Арізона, де воно перебуватиме до поховання в Аннаполісі, штат Меріленд", - йдеться в повідомленні.

Понад 30 осіб, "найвидатніші громадяни країни", були удостоєні з 1852 року честі церемонії прощання в Ротонді Капітолію. Маккейн стане 13-м сенатором, який буде удостоєний такої честі.

Офіційний графік поминальних заходів буде оголошено після завершення всіх приготувань.

Читайте також: З життя пішов сенатор США Джон Маккейн

Виступити на церемонії прощання, за даними представників Республіканської партії,  запропонували двом колишнім президентам – Джорджу Бушу і Бараку Обамі. Планується, що на похоронах Маккейна буде присутній віце-президент Майк Пенс, але не президент Дональд Трамп, у якого неодноразово були сутички з сенатором.

Сенатор-республіканець, колишній кандидат у президенти США помер у суботу на 82-му році життя у себе вдома в Арізоні. Рік тому лікарі діагностували у нього невиліковну форму пухлини. Минулої п'ятницю було оголошено, що він припиняє лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-