Папа Римський обурений неспроможністю церкви покарати священиків-педофілів

Папа Римський обурений неспроможністю церкви покарати священиків-педофілів

Укрінформ
Папа Римський Франциск в Ірландії заявив, що поділяє обурення неспроможністю церковної влади покарати "огидні злочини" священиків, які чинили сексуальне насильство над дітьми.

Про це він заявив на зустрічі з представниками політичних партій і громадянського суспільства Ірландії у присутності прем'єр-міністра Лео Варадкара, повідомляє ВВС. 

"Неспроможність церковної влади - єпископів, ієрархів, священнослужителів та інших - адекватно відреагувати на ці огидні злочини справедливо породила обурення і продовжує завдавати болю і викликати сором у католиків. Я сам поділяю ці почуття," - заявив Франциск.

Читайте також: Папа Римський вперше за майже 40 років відвідав Ірландію

У свою чергу Варадкар закликав главу Римо-католицької церкви домогтися правосуддя у всіх випадках розбещення малолітніх. За його словами, не може бути терпимості щодо осіб, які розбещують дітей або закривають на це очі.

Ірландський прем'єр наголосив, що пора вже "перейти від слів до справи". "Насамперед, святий отче, ми просимо вас вислухати жертв і постраждалих", - додав він.

Понтифік, як очікується, зустрінеться з потерпілими пізніше.

Папа Франциск, який називає священиків-педофілів чорною плямою на тілі церкви, виголосить молитву за всіх, хто постраждав від їх злочинних дій.

Як повідомлялося раніше, це перший за 39 років візит Папи Римського до Ірландії. Востаннє глава Римсько-католицької церкви відвідував Ірландію в 1979 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-