Потужний землетрус у Венесуелі: у столиці проводиться евакуація

Потужний землетрус у Венесуелі: у столиці проводиться евакуація

Укрінформ
У вівторок потужний землетрус потряс північно-східне узбережжя Венесуели, у столиці країні Каракасі проводиться евакуація.

Про це повідомляє Associated Press.

Геологічна служба США зазначила, що сила поштовхів була на рівні на 7,3 бала за шкалою Ріхтера. Епіцентр знаходився на глибині 123 кілометри за 20 кілометрів від малонаселеного півострова Каріако, який раніше вже пережив кілька руйнівних землетрусів.

Свідок подій у Кумані, найбільшому місті поблизу епіцентру, повідомив про кілька травмованих у торговому центрі внаслідок падіння ескалатора, але про інші пошкодження поблизу не повідомлялося.

У центрі Каракасу в результаті землетрусу бетон з недобудованого офісного будинку Башта Давида впав на тротуар, створюючи небезпеку. Офісні працівники та жителі утікали зі своїх будівель та будинків.

Водночас, Джон Бокетт, капітан пожежних в Каракасі, заявив, що в столиці не було повідомлень про поранення чи велику шкоду.

Землетрус був відчутий на відстані від столиці Колумбії Боготи, де органи влади ненадовго закрили міжнародний аеропорт для огляду можливих пошкоджень злітно-посадкової смуги.

Читайте також: Кількість загиблих від землетрусу в Індонезії зросла до 10

Землетрус подібної сили на тому ж місці спричинив загибель десятків людей у 1997 році, повідомляє агентство.

Міністр внутрішніх справ Нестор Реверол заявив, що служби з ліквідації наслідків були активовані, але поки не повідомлялося про загибель людей.

"Ми просимо венесуельський народ проявити терпіння і спокій", - сказав він на телебаченні. "Ці ситуації вимагають обережності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-