Повінь в Індії перетворила понад мільйон людей на біженців

Повінь в Індії перетворила понад мільйон людей на біженців

Укрінформ
Кількість загиблих через руйнівні повені в південно-західному індійському штаті Керала перевищила 410 осіб, більше мільйона осіб змушені були рятуватись від негоди втечею.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Більше одного мільйона осіб були переміщені до таборів для надання екстреної допомоги, щоб уникнути руйнівних мусонних повеней, які забрали життя більше 410 осіб у південно-західному штаті Індії Керала", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, всього в країні було зареєстровано 3200 таборів для постраждалих від стихійного лиха, де люди отримують харчування з польових кухонь.

Негода зруйнувала 50 тисяч будинків. Чимало доріг у регіоні залишаються досі заблокованими. У штаті й раніше траплялися повені, однак цього разу рівень води в деяких місцевостях у багато разів перевищує звичний.

Читайте також: Кількість загиблих від повені в Індії зростає - вже 370 осіб

Агентство повідомляє, що тисячі представників військово-морських сил та військово-повітряних сил вирушили на допомогу тим, хто мешкає у віддалених та гірських районах, що постраждали від стихії.

Десятки вертольотів і безпілотних літаків скидають людям їжу, ліки та воду.

Як відомо, аномальні зливи, які спричинили стихійне лихо, розпочалися в Кералі з 8 серпня, влада була змушена спустити воду із 35 водосховищ.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-