В Афганістані таліби взяли у заручники понад 100 туристів

В Афганістані таліби взяли у заручники понад 100 туристів

Укрінформ
На півночі Афганістану бойовики терористичного угрупування "Талібан" взяли в заручники понад 100 людей, серед яких є діти та жінки.

Про це повідомляє AP із посиланням на афганських чиновників.

"У понеділок таліби влаштували засідку колонні автобусів на дорозі у північному Афганістані та взяли понад 100 людей, зокрема жінок і дітей, у заручники", - йдеться у повідомленні.

За словами голови провінційної ради у Кундузі Мохаммада Юсуфа Аюбі, бойовики зупинили три автобуси в районі Кан Абад та змусили всіх пасажирів іти з ними. Він вважає, що таліби шукали працівників уряду або членів сил безпеки, які на свята їздять додому.

Читайте також: Вибух в академії освіти Кабула: кількість загиблих зросла до 48

Аюбі також додав, що наразі немає інформації щодо долі самих пасажирів, проте місцеві чиновники та старійшини намагаються домовитися з талібами щодо звільнення заручників.

Як повідомив керівник поліції в провінції Тахар Абдул Рахман Акташ, пасажири з провінцій Бадахшан та Тахар прямували до афганської столиці Кабула.

Як повідомлялося, 19 серпня президент Афганістану Ашраф Гані оголосив про "умовне" припинення вогню з "Талібаном" для відзначення свята Ід аль-Адха (Курбан-байрам).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-