Суд у Москві відхилив усі скарги учасників акції Pussy Riot на фіналі ЧС-2018

Суд у Москві відхилив усі скарги учасників акції Pussy Riot на фіналі ЧС-2018

Укрінформ
Хамовнічеський суд Москви відмовився розглядати скарги на рішення мирового судді, який оштрафував чотирьох учасників панк-групи Pussy Riot, які вибігли в рамках акції «Міліціонер вступає в гру» на поле під час фіналу чемпіонату світу з футболу.

Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-секретаря суду Ольгу Мишолову.

«У нас було чотири скарги на рішення мирового судді судової дільниці № 364 на адміністративне правопорушення. Скарги з боку захисту були подані не в строк, до них були додані заяви про поновлення цих строків, за всіма чотирма матеріалами. Було відмовлено в задоволенні клопотання захисту про поновлення строків оскарження», - зазначила вона.

Оштрафовані учасники Pussy Riot не брали участі у засіданні суду. Їх захисник Микола Васильєв пояснив, що не встиг подати скарги в строк, оскільки не міг обговорити низку питань щодо клопотання з обвинуваченими, поки вони перебували в спецприймальнику. Суддя Андрій Лутов, однак, вирішив, що ця причина не є поважною і відмовив у розгляді скарг.

Читайте також: Учасниці Pussy Riot закрили виїзд із Росії

Акція Pussy Riot відбулася під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу в «Лужниках» 15 липня. Учасники - Ольга Курачева, Ольга Пахтусова, Петро Верзілов і Вероніка Нікульшина - в рамках акції «Міліціонер вступає в гру» вибігли на поле в поліцейській формі, перервавши гру.

На наступний день активістів заарештували на 15 діб. Їх також визнали винними в незаконному носінні форменого одягу і оштрафували на 1,5 тисячі рублів.

Великий резонанс у світі отримало відео з поліцейської дільниці, де полковник поліції РФ Юрій Здоренко вимагає надіти на учасників Pussy Riot наручники, а також кричить: «Шкода, що зараз - не 37-й рік».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-