Ізраїль закрив єдиний

Ізраїль закрив єдиний "перехід" на кордоні з сектором Газа

Укрінформ
Переходом "Ерез" між Ізраїлем та сектором Газв відтепер можна користуватись лише для перевезення гуманітарних вантажів та надання медичної допомоги. Для громадян його закрили на невизначений термін.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на міністерство оборони Ізраїлю.

"Ізраїль закрив єдиний пропускний пункт для населення на кордоні з сектором Газа. Користуватись переходом зможуть лише у випадку гуманітарних справ, пов'язаних з інцидентами на кордоні", - ідеться у повідомленні.

Представниця міністерства оборони Ізраїлю підтвердила, що було закрито КПП "Ерез". Вона не зазначила, як довго він не працюватиме. Управління цивільних справ Палестинської автономії в Газі також підтвердило закриття КПП для усіх випадків, окрім медичних справ та палестинців, які хочуть повернутися назад до анклаву.

Закриття КПП відбулось на тлі загострення ситуації на кордоні Ізраїлю та сектора Газа протягом останніх місяців. Ізраїльська армія повідомила, що 18 серпня палестинці кидали вибухівку у бік солдатів, які у відповідь відкрили вогонь. Внаслідок цього загинуло двоє палестинців.

Як зазначається, конфлікти на кордоні та закриття КПП відбулись попри спроби досягти домовленостей щодо довготермінового перемир'я між Ізраїлем та радикальним воєнізованим рухом ХАМАС, які проходили за участю уряду Єгипту та посадовців ООН.

Читайте також: Палестинська сторона заявила про трьох загиблих від ізраїльського авіаудару

Напруженість між палестинцями та Ізраїлем помітно зросла останнім часом через регулярні масові протести на кордоні між сектором Газа та Ізраїлем. Палестинці вимагають припинити блокаду регіону та дозволити їм повернутися на територію Ізраїлю.

Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США у Єрусалимі, коли у сутичках на кордоні сектора Газа та Ізраїлю загинуло понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь солдати ізраїльської армії. З цього часу в секторі Газа загинули понад 170 людей. У липні палестинським снайпером був застрелений один ізраїльський солдат.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-