Суддя у справі Манафорта заявив про погрози на свою адресу

Суддя у справі Манафорта заявив про погрози на свою адресу

Укрінформ
Окружний суддя суду Александрії (американський штат Вірджинія) Томас Елліс, який веде справу колишнього голови передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, заявив про погрози на свою адресу.

Як повідомило агентство Reuters, Елліс, виступаючи в суді під час другого дня обговорення присяжних, також повідомив, що отримав погрози у цій справі і Служба федеральних маршалів надала йому захист.

У зв'язку з погрозами на свою адресу він наполіг на тому, щоб у цілях безпеки не розголошувалися імена членів журі присяжних у справі Манафорта.

"Я не уявляв, що ця справа підніме такі емоції. ... Я не почуватиму себе добре, якщо я повідомлю їхні імена", - сказав суддя.

Читайте також: Присяжні у справі Манафорта пішли до нарадчої кімнати

Як відомо, у Вірджинії зараз розглядається справа про фінансові махінації Манафорта, суд знаходиться на стадії винесення вердикту.

16 серпня журі присяжних пішло до нарадчої кімнати для ухвалення рішення у справі Манафорта, однак не змогло прийняти рішення і пересло розгляд на п'ятницю.

Це перший випадок, коли хтось із фігурантів розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори в США 2016 роки опинився в суді.

Манафорта, серед іншого, звинувачують в ухилянні від сплати податків на суму понад $30 млн в період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента країни Віктора Януковича, які він відмивав через офшори.

Загалом Манафорту висунуто 18 обвинувачень у податкових та банківських злочинах. За жодним із них він не визнав себе винним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-