На мітингу в Бухаресті сталися сутички - поліція застосувала сльозогінний газ

На мітингу в Бухаресті сталися сутички - поліція застосувала сльозогінний газ

Відео
Укрінформ
Правоохоронні органи Румунії були змушені використовувати балончики зі сльозогінним газом під час зіткнень між учасниками мітингу діаспори, що почався у Бухаресті, і силами правопорядку.

Інформацію про це підтвердили у прес-службі румунської жандармерії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Мої колеги були змушені використовувати засоби захисту (балончики зі сльозогінним газом), оскільки окремі учасники мітингу почали закидувати представників поліції і жандармерії різними предметами і пляшками», - сказав керівник прес-служби Джеорджіан Єнаке. 

За його словами, близько 25 осіб, у тому числі й поліцейських, дістали незначні травми. Двоє жандармів були доставлені в одну з бухарестських лікарень. 

Читайте також: У Бухаресті антиурядовий протест зібрав дві тисячі учасників

Зіткнення сталися під час спроб маніфестантів прорвати кордон поліцейських і увійти в будівлю уряду. 

У п'ятницю, 10 серпня, у Бухаресті проходить багатотисячний мітинг проти правлячої в країні коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією. 

У мітингу беруть участь близько 10 тисяч людей, які прибули до Бухареста з різних регіонів Румунії, а також з європейських країн - Норвегії, Голландії, Іспанії та інших. 

Головна вимога протестуючих – не підривати основи незалежного правосуддя, не допускати до влади людей, в яких є проблеми з кримінальним законодавством. Маніфестанти вимагають також відставки уряду і  проведення дострокових парламентських виборів. 

Аналогічні заходи проходять у багатьох великих містах країни. 

Влада Румунії та мерія Бухареста вживають посилені заходи безпеки. 

Відомо також, що на даний час прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчиле, а також депутати парламенту перебувають у відпустці. 

Фото: Realitatea.NET

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-