Ассанж збирається свідчити у Сенаті США - адвокат

Ассанж збирається свідчити у Сенаті США - адвокат

Укрінформ
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж серйозно розглядає прохання Комітету з питань розвідки Сенату США надати свідчення щодо російського втручання під час президентських виборів у 2016 року.

Про це CNN повідомила адвокат Ассанжа Дженніфер Робінсон.

"Сенатори, які ведуть розслідування (щодо російського втручання у вибори США - ред.) попросили його особисто прибути у домовлений час та день. Ми серйозно розглядаємо пропозицію, проте пану Ассанжу повинна бути гарантована безпека", - сказала вона.

Читайте також: Президент Еквадору не проти "виселити" Ассанжа з посольства

Як відомо, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж перебуває на території посольства Еквадору у Лондоні з червня 2012 року, аби уникнути екстрадиції до Швеції, де розслідували справу за обвинуваченням його у сексуальних домаганнях і згвалтуванні.

Шведські прокурори закрили справу торік, однак щодо Ассанжа досі діє ордер на арешт у Великій Британії через несплату застави у 2012 році. 

Засновник WikiLeaks також побоюється, що вихід із посольства загрожуватиме йому екстрадицією до США, де йому можуть пред'явити звинувачення у незаконній публікації секретних військових та дипломатичних документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-