У Білорусі затриманих журналістів БелаПАН і Tut.by заарештували на три доби

У Білорусі затриманих журналістів БелаПАН і Tut.by заарештували на три доби

Укрінформ
Затриманих у Білорусі представників незалежних видань БелаПАН і Tut.by заарештували на три доби.

Про це заявила дочка редактора Tut.by Галини Власік Валерія, повідомляє Радіо Свобода.

«Мені подзвонили зі Слідчого комітету, повідомили, що мати затримана за статтею 349 Кримінального кодексу на три доби. На питання, чи можна з нею зв'язатися, відповіли, що ні, у неї забрали мобільний телефон. Повідомили також, що утримуватися вона буде в ЦІП на Окрестіна, можна привезти передачу», - розповіла Власік.

Співробітники Tut.by підтвердили, що на три доби затримано також Марину Золотову і Ганну Колтигіну.

У слідчому комітеті доки не вдалося отримати підтвердження цієї інформації, пише видання.

Як повідомлялося раніше, вранці 7 серпня співробітники Слідчого комітету прийшли з обшуками в офіси інтернет-порталу Tut.by та інформаційного агентства БелаПАН, а також в квартирі журналістів цих компаній.

Затримали принаймні 5 журналісток цих видань: Тетяну Коровенкову з БелаПАН, Марину Золотову, Ганну Колтигіну, Уляну Бобоєд і Галину Власік з Tut.by.

Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих у справі нелегального доступу до платної стрічки новин БЕЛТА - Дмитро Бобрик і Ганна Єрмаченок з сайту Tut.by. Процесуальний статус їх доки не відомий.

Читайте також: У редакціях двох незалежних ЗМІ Білорусі проводяться обшуки і затримання

Слідчий комітет відкрив кримінальну справу за несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації. За ч. 2 ст. 349 це карається штрафом або позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, або арештом на термін від трьох до шести місяців, або обмеженням свободи на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий термін. Основою для порушення кримінальної справи стало повідомлення республіканського унітарного підприємства БЕЛТА про збої при здійсненні доступу до платної підписки на послуги, які здійснювалися вказаним підприємством одному з його замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-