У Новій Зеландії альпініста зняли з найвищої вершини після тижня “полону”

У Новій Зеландії альпініста зняли з найвищої вершини після тижня “полону”

Укрінформ
У Новій Зеландії врятували лейтенанта австралійських збройних сил альпініста Террі Херча, який тиждень провів у сніговому полоні на горі Аспіринг.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

“Це була довга і виснажлива оперативно-пошукова та рятувальна операція. Йому дуже пощастило, що він вижив. Я не думаю, що він протримався б іще одну ніч, оскільки погодні умови були дуже складними”, - наголосив координатор з питань рятувальної служби Нової Зеландії Невілл Блекмор.

Як повідомляється, австралійський офіцер, котрий має досвід скелелазіння - раніше він піднявся на найвищу вершину Нової Зеландії гору Кука (3724 м), - здійснював сходження на третю за висотою новозеландську вершину у рамках благодійної акції на підтримку військових ветеранів. Та через погіршення погодних умов альпініст опинився у пастці та не зміг самостійно спуститися.

Читайте також: Понад 500 альпіністів заблоковані на горі в Індонезії після землетрусу

Гора Аспіринг, розташована на південному острові Нової Зеландії, хоча й є невисокою за світовими стандартами, однак користується популярністю серед альпіністів через технічну складність підйому. З цієї ж причини вона є доволі небезпечною, особливо взимку, і стала місцем численних смертей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-