У Молдові при незначних ДТП поліцію можна вже не викликати

У Молдові при незначних ДТП поліцію можна вже не викликати

Укрінформ
Уряд Молдови прийняв постанову, згідно з якою відтепер при незначних дорожньо-транспортних пригодах поліцію можна буде не викликати.

Про це поінформували в прес-службі уряду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Згідно з постановою, процедура реєстрації незначних ДТП, в яких були залучені не більше двох автомобілів і під час яких ніхто з громадян не постраждав, а також не зазнав серйозних матеріальних втрат, здійснюється агентами страхових компаній. При цьому, водії повинні мати при собі поліс обов'язкового цивільного страхування або «Зелену карту», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Молдові за вихідні затримали близько 100 водіїв напідпитку

Підкреслюється також, що водії не будуть санкціоновані адміністративними штрафами та штрафними балами, проте фіксація ДТП приведе до збільшення вартості поліса страхування цивільної відповідальності на наступний рік.

Заява про відшкодування збитків у таких випадках подається потерпілою стороною в страхову кампанію, де був застрахований винуватець аварії.

В уряді пояснили, що така процедура дозволить представникам Національного інспекторату патрулювання більш оперативно реагувати на великі ДТП.

Читайте також: Молдова зацікавлена у відкритті консульства в Харкові

За офіційною статистикою, щорічно в Молдові реєструється понад 11 тисяч незначних ДТП, а загальний обсяг витрат при здійсненні всіх необхідних поліцейських формальностей становить близько 3,5 мільйонів леїв (близько 180 тисяч євро). У 2017 році в країні відбулося близько 74% аварій, в результаті яких водії зазнали лише матеріальні збитки, в тому числі й незначні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-