В секторі Газа поновились сутички: у силовиків летіли шини, каміння та каністри

В секторі Газа поновились сутички: у силовиків летіли шини, каміння та каністри

Укрінформ
Через активізацію сутичок в сектора Газа на кордоні з Ізраїлем загинули троє людей.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що про загибель 17-річного хлопця у суботу повідомило міністерство охорони здоров'я палестинського регіону. Він був застрелений біля прикордонного міста Рафах.

Раніше повідомлялось, що також загинули 14-річний підліток та 43-річний чоловік, ще понад 200 людей отримали поранення.

"Заворушення поновились через те, що напередодні один з палестинців увірвався в нелегальне ізраїльське поселення на Західному Березі річки Йордан та напав з ножем на жителів. Унаслідок поранень загинув один ізраїльтянин", - йдеться у повідомленні.

Ізраїль заявив, що у поселенні буде збудовано сотні нових домівок.

За даними армії Ізраїлю, в п'ятничних демонстраціях в Газі взяли участь близько семи тисяч людей. Деякі демонстранти кидали в правоохоронців каміння, каністри та шини.

Напруженість між палестинцями та Ізраїлем помітно зросла останнім часом через регулярні масові протести на кордоні між Газою та Ізраїлем. Палестинці вимагають припинити блокаду регіону та дозволити охочим повернутися на територію Ізраїлю.

Читайте також: У Ізраїлі палестинець напав з ножем на перехожих: є загиблі

Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США у Єрусалимі, коли у сутичках на кордоні Гази та Ізраїлю загинуло понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь солдати ізраїльської армії. З цього часу в Газі загинуло понад 150 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-