Білий дім не пустив журналістку CNN на брифінг з Трампом

Білий дім не пустив журналістку CNN на брифінг з Трампом

Укрінформ
Офіс директора з питань комунікацій Білого дому заборонив журналістці телеканалу CNN Кейтлан Коллінз бути присутньою на прес-заході за участю Трампа.

Про це розповіла сама журналістка CNN після офіційної розмови з нею в адміністрації Білого дому.

"Колінз була запрошена прийти до офісу Білла Шайна, колишнього співголови компанії Fox News, зараз – нового заступника глави адміністрації з питань комунікацій. Там вона говорила з Шайном і речницею (Трампа – ред.) Сарою Сандерс", - описує ситуацію CNN.

Кейтлан Колінз розповіла телеглядачам про зміст розмови. "Вони сказали: "Вам відмовлено в присутності на прес-заході в "Рожевому саду" (спільній прес-конференції Трампа і Юнкера – ред.) сьогодні (в середу – ред.). Вони сказали, що питання, які я ставила, були неприйнятними для цієї події, і вони сказали, що я кричала", - зауважила журналістка.

Телеканал розмістив відео, де видно, як репортери ставили запитання Трампу і Юнкеру під час їхньої зустрічі в Овальному кабінеті. Колінз хотіла, щоб президент відповів про плани на зустріч із Путіним, а також про новий скандал навколо його особистого адвоката Майкла Коена.

Як наголосив у своїй заяві з цього приводу телеканал CNN, "тільки через те, що Білому дому було незручно відповідати на запитання, які стосувалися новин дня, це не означає, що це питання не є актуальним і що його не слід ставити. Рішення не пустити представника ЗМІ є репресивним за своєю природою й таким, що не свідчить про відкритість та свободу преси. Ми вимагаємо кращого", - йдеться в заяві телеканалу.

У Білому домі спробували виправдати свою позицію. Як заявила в четвер старший радник Білого дому Келліен Конвей, йдеться не про утиски свободи ЗМІ.

Читайте також: Трамп звинувачує Twitter, що той “сховав” від людей впливових республіканців

"Я думаю, питання не в можливості для преси ставити запитання. Нинішній президент, очевидно, не боїться запитань, ми регулярно відповідаємо на них", - заявила Конвей. Водночас, вона закликала представників медіа демонструвати "більшу повагу" до Білого дому.

Тим часом, асоціація кореспондентів, акредитованих при Білому домі, засудила ситуацію навколо відмови журналісту CNN бути присутньою на події.

Фото: © Greg Nash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-