ПВК “Вагнер” свідомо комплектували засудженими за тяжкі злочини — СБУ

ПВК “Вагнер” свідомо комплектували засудженими за тяжкі злочини — СБУ

Укрінформ
Серед найманців приватної військової компанії "Вагнер" багато осіб з кримінальним минулим.

Про це на брифінгу сказав керівник апарату голови Служби безпеки України Ігор Гуськов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«СБУ неодноразово наводила конкретні факти, що серед найманців «Вагнера» багато осіб з кримінальним минулим, зокрема за скоєння тяжких злочинів. Це системний підхід до укомплектування ПВК, адже виконання «специфічних завдань» вимагає від найманців кримінальної моралі», - наголосив Гуськов.

Серед останніх виявлених осіб є козачий дружинник з Армавіру (місто в Росії - ред.) Євген Акімочкін, який виявився гвалтівником неповнолітніх. Незважаючи на кримінальне провадження, він у складі ПВК Вагнера відбував до Сирії, де отримав нагороду від керівництва РФ за гарну службу.

Гуськов наголосив, що завдяки матеріалам СБУ, світовій спільноті стає зрозумілим, що спецслужби РФ продовжують таємне та незаконне навіть за російським законодавством використання так званої ПВК "Вагнера" для досягнення геополітичних цілей Кремля у різних країнах світу.

Читайте також: СБУ ідентифікувала 206 найманців російської "групи Вагнера", які воювали у Сирії

«За рахунок залучення іноземних громадян російські спецслужби намагаються створити підготовлений резерв для розв'язування гібридної війни в інших країнах», - підкреслив начальник апарату голови СБУ.

Він зазначив, що російська влада свідомо і цинічно приховує, насамперед від власного громадського суспільства, масову загибель російських найманців в Україні і Сирії, вдаючись до відвертої брехні офіційних осіб та залякуючи родичів загиблих. Є відомості, що родичі вбитих найманців почергово в умовах суворої таємниці отримують труни із тілами своїх близьких, водночас їх шантажують «невиплатою грошової допомоги за загибель найманця у разі розкриття інформації». Як заявив Гуськов, щоб приховати величезні втрати саме у лютому, російські спецслужби розробили операцію з «рівномірного розпорошення втрат» для створення уявлення, що найманці начебто загинули протягом тривалого відрізку часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-