Пожежі у Греції могли виникнути через замикання в електромережах - ЗМІ

Пожежі у Греції могли виникнути через замикання в електромережах - ЗМІ

Укрінформ
Лісові пожежі у Греції могли виникнути внаслідок короткого замикання в електромережах.

Такі попередні висновки розслідування, повідомляють болгарські ЗМІ з посиланням на урядові джерела у Греції.

"За інформацією грецької влади, внаслідок пожеж загинула вже 81 людина. Постраждали понад 2,5 тисячі будинків, 200 з яких згоріли вщент. У кризових штабах продовжують приймати людей із зони лиха, їм роздають одяг і продукти та предмети першої необхідності", - пише видання.

Окрім цього, близько 130 військовослужбовців і пожежників продовжують пошук зниклих безвісти, кількість яких поки не вдається визначити.

"Ми отримуємо безліч сигналів від громадян, які повідомляють про зниклих. Не виключено, що серед зниклих безвісти можуть виявитися і загиблі", - відзначив начальник прес-служби пожежної служби Греції Ставрула Малірі.

Читайте також: Румунська авіація готова допомогти гасити пожежі в Греції

За даними Міністерства охорони здоров'я Греції, із загальної кількості постраждалих(близько 187 осіб, у тому числі 23 дитини), 60 осіб знаходяться у лікарнях, 11 з них - у відділеннях реанімації.  

Як повідомив керівник прес-служби уряду Греції Дімітріс Цанакопулос, уряд виплатить постраждалим компенсацію у розмірі 5 тисяч євро на сім'ю, 6 тисяч євро для сімей з трьома дітьми, а бізнес-компанії, що постраждали від пожеж, отримають до 8 тисяч євро. 

 Як повідомлялося, великі лісові пожежі на заході грецької столиці спалахнули кілька днів тому. Багато європейських держав, включаючи Україну, виявили готовність надати допомогу Греції у гасінні лісових пожеж.  

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-