Білий дім перестав публікувати телефонні розмови Трампа - ЗМІ

Білий дім перестав публікувати телефонні розмови Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Білий дім припинив публікації змісту телефонних розмов президента США Дональда Трампа зі світовими лідерами.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на два джерела, обізнані із ситуацією.

"Білий дім припинив практику публікацій змісту телефонних розмов президента Дональда Трампа зі світовими лідерами, що було звичайним явищем у минулих республіканських і демократичних адміністраціях", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє CNN, наразі невідомо, чи є припинення тимчасовим або постійним, адже речниця Білого дому відмовилася коментувати новину.

За даними телеканалу, Білий дім не публікував таких заяв після телефонної розмови Трампа з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у середині червня, коли Трамп привітав Орбана з переобранням.

Читайте також: Як Майк Помпео “підчищає” за Дональдом Трампом

Проте за останні два тижні Трамп все ж таки спілкувався по телефону щонайменше із двома лідерами - президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Білий дім підтвердив, що ці розмови мали місце, лише після того, як про це повідомили іноземні ЗМІ. При цьому Білий дім відмовився розкривати зміст самих розмов. 

Зазначається, що офіційні повідомлення телефонних розмов президента США містять сухі описи, проте вони є офіційним свідченням того, що телефонна розмова президента США з лідером іншої країни все ж таки відбулася. Наразі такі описи лише доступні для внутрішнього користування.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-