Бюджет Молдови втрачає понад $200 мільйонів через зарплати

Бюджет Молдови втрачає понад $200 мільйонів через зарплати "в конвертах"

Укрінформ
Більше 20% працюючих в Молдові молодих громадян отримують, частково або повністю, зарплату "в конвертах". Втрати державного бюджету через це становлять понад 200 мільйонів доларів за рік.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного компанією CBS-AXA, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Дані опитування свідчать про те, що кількість найманих працівників, які отримують зарплату "в конвертах", збільшилася з 102 тисяч у 2017 році до 107 тисяч до середини 2018 року. Відповідно, держбюджет Молдови недоотримає цього року понад 200 мільйонів доларів", - відзначають автори дослідження.

На їхню думку, втрати держбюджету негативно позначаться і на формуванні фондів Національної каси соціального страхування та Національної компанії медичного страхування, а також коштах бюджетів місцевих органів публічного управління.

Читайте також: Експерти радять знизити податок на зарплати українців до 10%

Підкреслюється також, що основними одержувачами «зарплати в конвертах» є громадяни, які не мають вищої освіти, а також вихідці з сільської місцевості.

Поряд з цим, соціологи відзначають істотне скорочення (з 70 тисяч до 40 тисяч) осіб, які отримують зарплату "в конвертах" частково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-