Вода зі стелі та медитації: тайські діти розповіли про

Вода зі стелі та медитації: тайські діти розповіли про "печерний полон"

Фото
Укрінформ
Врятовані із затопленої печери Тхам Луанг на півночі Таїланду підлітки та їх тренер, у середу, 18 липня, вперше публічно виступили та розповіли про те, що пережили.

Про це повідомляє агентство АР.

"12 хлопців та їх тренер з футболу, врятовані з печери в північній частині Таїланду, покинули лікарню, де вони видужували, і з'явилися на прес-конференції в середу, заявивши, що випробування зробили їх сильнішими і навчили їх не жити необачно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підлітки та їх тренер увійшли до зали на прес-конференцію під оплески присутніх журналістів та однокласників дітей.

Фото: ЕРА

Діти розповіли, які уроки винесли після того, що з ними сталося. Зокрема вони розповіли, що стали більш сильними, витривалими і толерантними та навчилися ставитися до життя більш обережно.

Читайте також: Врятованих із затопленої печери підлітків у Таїланді виписали з лікарні

Деякі з підлітків розповіли, що хочуть стати професійними футболістами, четверо сказали, що хочуть наслідувати героїв, які їх врятували.

Врятовані зазначили, що хочуть вибачитися перед їхніми батьками, більшість з яких вони заздалегідь не поінформували про похід до печери.

Загалом, як повідомляється, діти почуваються добре. Під час перебування в лікарні усі набрали у вазі, в середньому по три кілограми, і це вирівняло втрату ваги у печері.

Діти розповіли, що вони та їх тренер власноруч намагалися вирити вихід з печери. Протягом усього часу вони вживали лише воду, яка капала зі стелі печери, а почуття голоду вони притупляли за допомогою медитацій, повідомляє видання Daily Mail.

Після того, як діти побачили британських дайверів, що прибули їх врятувати, не повірили власним очам, називаючи це "чудом".

Фото: ЕРА

Питання, які звучали на прес-конференції, були узгоджені заздалегідь, щоб не завдати психологічної шкоди врятованим дітям.

Читайте також: Ціною життя: врятовані у Таїланді діти вшанували загиблого дайвера

Як повідомлялося, 23 червня в печері Тхам Луанг зникли 12 школярів з футбольної команди віком від 11 до 16 років та їх 25-річний тренер. Підземелля, в якому вони опинилися, простягається майже на 10 км, має кілька входів і виходів, а також великі зали, де сховалися від води зниклі. Їх знайшли через дев'ять днів, але через складнощі з доступом до місцезнаходженням порятунок тривав тиждень. Врятувати всіх вдалося у вівторок, 10 липня.

Після цього американська незалежна християнська кіностудія та телевізійна студія Pure Flix заявила, що планує зняти фільм про підлітків, що застрягли в печері в Таїланді.

Перше фото: AFP Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-