Трамп про саміт із Путіним: Наші відносини змінилися близько чотирьох годин тому

Трамп про саміт із Путіним: Наші відносини змінилися близько чотирьох годин тому

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп переконаний, що його зустріч у понеділок з російським лідером Володимиром Путіним посприяла поліпшенню відносин між двома країнами, які були до цього на вкрай низькому рівні.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з російським президентом за результатами зустрічі в Гельсінкі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наші відносини ще не були гіршими, ніж зараз. Але вони змінилися близько чотирьох годин тому", - підкреслив глава Білого дому.

Він назвав діалог "відкритим" та "продуктивним", зауваживши, що переговори охоплювали "широке коло критично важливих питань" для обох країн. У цьому зв'язку він згадав про ситуацію в Сирії, іранське питання, глобальний тероризм, ядерне нерозповсюдження та інші важливі теми.

Читайте також: Путін знову заявив, що РФ "не втручалася в американські вибори і не буде"

При цьому глава Білого дому не згадав у своїй промові про результати обговорень по ситуації в Україні. Натомість російський президент підтвердив, що під час зустрічі йшлося, в тому числі, про імплементацію Мінських домовленостей та обговорювалися позиції обох країн по Криму.

Президент США також зауважив, що його зустріч з російським лідером спрямована на досягнення миру, а відмова від такого діалогу не призвела би до жодних досягнень. "Ми зробили перші кроки на шляху до більш світлого майбутнього, заснованого на співробітництві й мирі", - підкреслив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-