Про що говорили Трамп і Путін перед зустріччю віч-на-віч

Про що говорили Трамп і Путін перед зустріччю віч-на-віч

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив сподівання, що згодом Штати і Росія матимуть "надзвичайні відносини".

Про це він заявив перед початком зустрічі у форматі віч-на-віч з президентом Росії Володимиром Путіним у понеділок у Гельсінкі, повідомляють американські ЗМІ.

"Я думаю, ми прийдемо до того, що матимемо надзвичайні відносини... Я дійсно думаю, що світ хоче бачити, як ми порозуміємося", - наводить заяву Трампа американське видання The Hill.

Телеканал CNN, своєю чергою, представив основні тези з короткої промови Трампа перед перемовинами.

"Я хотів би привітати вас із дійсно чудовим чемпіонатом світу", - розпочав американський лідер. Він підкреслив, що має намір обговорити все – "від торгівлі до ядерних ракет і Китаю".

Висловлюючись про відносини між США і Росією, Трамп зауважив: "Я думаю, що разом наші дві країни мають великі можливості, які, насправді, не були дуже добрими протягом останніх кількох років. Я працюю на цій посаді не надто довго, скоро буде два роки, але я думаю, що ми матимемо надзвичайні відносини".

Президент США також висловив свою позицію щодо ядерної зброї: "Ми – дві великі ядерні держави. У нас 90% ядерних ресурсів – і це не дуже добре, це погано".

Водночас Трамп не сказав, чи говоритиме він про втручання Росії у президентські вибори в США, що його критики назвали "військовим актом агресії".

Читайте також: У Гельсінкі з годинним запізненням почалася зустріч Трампа і Путіна

Зі свого боку Путін зауважив, що радий особисто зустрітися з президентом США у Фінляндії. "Ми постійно спілкуємося по телефону з минулої зустрічі, і, очевидно, настав час ділової розмови, оскільки у світі так часто відбувається, про що нам потрібно поговорити", - наводить CNN слова російського лідера.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президентів США і Росії розпочалася в Гельсінкі у другій половині дня понеділка у форматі тет-а-тет. Після цього заплановані переговори в розширеному складі делегацій.

Фото: @ukrpravda_news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-